AZ Sint-Maarten trekt de kaart van probiotische schoonmaakmiddelen

Logo Sint-Maarten ziekenhuis

AZ Sint-Maarten (Mechelen)

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat probiotische schoonmaakmiddelen in een ziekenhuisomgeving flink wat voordelen bieden. Het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maarten in Mechelen voerde daarom zelf zo’n 300 tests uit. En het resultaat was uitermate positief.

Annelies Van Gaver, facilitair directeur: “Overal in onze omgeving komen er goede en slechte micro-organismen voor. Met probiotica gebruik je ‘goede’ bacteriën voor de te reinigen oppervlaktes. De bacteriën zijn in laboratoria voor een optimale werking samengesteld. Zo is er bijvoorbeeld een bacterie die gericht is op het verwijderen van lipiden of vetten, een andere focust op eiwitten. Zo krijg je een totaalspectrum.”

Ondertussen gebruikt het AZ Sint-Maarten deze probiotische schoonmaakmiddelen voor nagenoeg alles: vloeren, sanitair en interieur. En zo draagt het ziekenhuis zijn steentje bij aan het milieu. “Ze hebben geen schadelijke effecten op het milieu. Op afvalwater hebben ze zelfs een zuiverende werking. Bij chemische producten moet je nauwlettend rekening houden met gevaarsymbolen, zoals voor irritatie. Dat valt bij probiotische schoonmaakmiddelen weg. Zelfs geconcentreerd, zijn ze 100% veilig. Een belangrijk extra punt”, aldus Kim Geens.

Wil je zelf ook de voordelen ervaren van probiotische schoonmaakmiddelen? Ontdek ze in onze webshop!