Probiotische producten: ook viervoetervriendelijk

Ze zeggen wel eens “love is a four legged word”, en heel veel mensen kunnen dit beamen. Katten en honden zijn tegenwoordig een belangrijk onderdeel in het leven van mensen. Ze worden beschouwd als een beste vriend, een deel van de familie. Herken je dit? Dan wil je waarschijnlijk niets minder dan het allerbeste voor je viervoeter. Goede voeding, veel aandacht en liefde zijn alvast belangrijke pionnen in het welzijnsspel van je kleine vriend. Hetgeen echter velen niet weten, is dat schoonmaakproducten een prominente impact kunnen hebben op de gezondheid van een hond of kat. Probiotische producten garanderen een natuurlijke omgeving en zetten de gezondheid van jouw huisdier op de eerste plaats. In deze blog gaan we hier dieper op in.

“Houd je hond of kat weg bij schoonmaakproducten!” Dat is de duidelijke boodschap die je meekrijgt in talloze online filmpjes of magazines van dierenliefhebbers. De agressieve chemicaliën, die de basis vormen van de traditionele schoonmaakproducten, zijn allesbehalve goed voor huisdieren. Hun nieuwsgierige aard laat hen nogal snel in contact komen met een reinigingsproduct of laat hen eens snuffelen aan de grond als je net gedweild hebt. Als je probiotische producten gebruikt, hoef je je hierbij geen kopzorgen te maken. De natuurlijke ingrediënten zijn veel milder en milieuvriendelijker wat de gezondheid van je dier ten goede komt.

De lijst met voordelen van probiotische producten is echter nog veel langer. Zo handhaven de goede bacteriën in de producten een gezonde balans van microben in jouw leefomgeving. Dit helpt om schadelijke bacteriën te verminderen die ziektes kunnen veroorzaken. Maar ziektes zijn niet het enige dat vermeden kan worden. Aangezien het probiotische recept helpt bij het verminderen van allergenen zoals huisstofmijt, pollen en dierenhaar, hoeft jouw viervoeter ook geen last meer te hebben van bepaalde allergieën of gevoeligheden. En het houdt niet op. Probiotische schoonmaakproducten kunnen organische stoffen afbreken die geuren veroorzaken. Een frisse en aangename omgeving zijn dus gegarandeerd!